Σχετικά με το έργο

Tο έργο iFUNcultures αποσκοπεί στην εκμετάλλευση αγρο-βιομηχανικών αποβλήτων και υπολειμμάτων τροφίμων ως υποστρωμάτων καλλιέργειας λειτουργικών καλλιεργειών, καθώς και ως πρώτη ύλη για την απομόνωση πρεβιοτικών διαιτητικών ινών ή/και πρωτεϊνών που θα χρησιμοποιηθούν ως φορείς ακινητοποίησης ευεργετικών μικροοργανισμών.

Απώτερο σκοπό αποτελεί η χρήση των ακινητοποιημένων καλλιεργειών, ως λειτουργικά συστατικά, στην ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με πιθανά οφέλη για την υγεία, εστιάζοντας στη ρύθμιση του εντερικού μικροβιώματος στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 (ΣΔτ1).  

 

Μάθετε Περισσότερα

Συνεργαζόμενοι Φορείς

Image
Image
Image

Το Έργο

Τίτλος Ερευνητικού Έργου:
Καινοτόμες ακινητοποιημένες λειτουργικές αρχικές καλλιέργειες: Χαρακτηρισμός και εφαρμογή στην παραγωγή νέων τροφίμων με δυνητικά ευεργετικά οφέλη χρησιμοποιώντας αγροτικά απόβλητα-iFUNcultures

Φορέας Υποδοχής:
Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης

Χρηματοδοτική Στήριξη

Επιστημονική Περιοχή:
Επιστήμες και Τεχνολογία Τροφίμων

Ποσό Χρηματοδότησης:
170.000€

Διάρκεια Χρηματοδότησης:
36 μήνες

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κουρκουτάς Ιωάννης

Αναπληρωτής Καθηγητής Eφαρμοσμένης Βιοτεχνολογίας, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Συντονιστής και Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου
+30 25510 30633, +306947024571
ikourkou[a]mbg.duth.gr